2017. január 28.

Egyenjogúság


Tegnap,  a koncerten mi időben ott voltunk.  Kint beszélgettünk, én vacsoráztam, aztán bementünk, a teremben nem ácsorogtunk sokat.  Sikerült egy klassz helyet találnunk kb. 5 méterre az első sortól, normálisnak tűnő rajongók között. 
Éppen azért írom ezeket a sorokat, hogy érzékeltessem, nem kellett tolakodni, lökdösődni a helyekért úgy, ahogy azt a koncert harmadánál/felénél tette néhány fiatalember. Először egy hármas fiúcsapat szorította ki a szuszt belőlem és néhány mellettem állóból,  majd ezután elölről jött hátra egy pár. Mindkét helyzetben megkérdeztem levegőt és helyet keresve, hogy most ezt muszáj volt-e? A kétméterestől még mosolyogva azt is kérdeztem, hogy nem látott jól hátul? - Sajnos nem- hangzott a pimasz mosolygós  válasz,  a második helyzetben pedig azt a választ kaptam,  hogy Egyenjogúság van. 

Hát kérem, nekem ez nem tökéletesen az,  hanem szimpla figyelmetlen bunkóság. :-)
Olyan volt, mint amikor a buszok elsőajtós felszállása esetén előre tolakodnak a később jövők. 
Én még  hiszek a férfiak udvariasságában,  egyenjogúság ide vagy feminizmus oda................

2017. január 26.

Ajtó. Ez az ajtó zárva maradt.

Nem szerettem meg Emerencet. Elfogadtam,  néha nem.
Sajnáltam Emerencet.
Sajnáltam, mert gyerekként vesztette el a családtagjait.
Mert szörnyűségeket látott az elvesztésükkor.
Mert nem kellett annak a maradék rokonnak sem.
Nem szerettem Emerencet.
Azt, aki üti, rúgja, veri a kutyát, aki üvöltve neveli alázatra a négylábút,  az én nem szeretem.

Sajnálom Emerenc. Sajnáltalak Emerenc. Én is ott lettem volna a temetéseden Emerenc.
De nem kedveltelek.

Szabó Magda viszont... SZABÓ MAGDA!

2017. január 17.

A szétfolyt gyertyák összevisszasága

Huhh, annyi mondanivalóm lenne és lehetne, de elgondolkodtató, hogy egybeöntsem-e a témákat,  s akkor lenne egy klassz olvasztott gyertyákból álló tál,  ilyen ni:


Olvastam a Légszomj című könyvet, bevallom, hogy érdekelt, nehezen tettem félre,  amikor muszáj volt,  aztán tulajdonképpen az összkép nem annyira volt pozitív. Kicsit paradox lesz a véleményem, mert én Jodi Picoult-hoz hasonlítanám,  azaz jó stílusú, olvasmányos, érdekes téma, de amolyan egykaptafa'.
S azért lehet paradoxon,  mert Jodit kedvelem. Ő is tud egykaptafa lenni,  ő is ír olyat,  ami nekem  nem tetszik, de annál sokkal többet letett az asztalra,  így ő jó.
Ms. vagy Mrs. Shemilt pedig még nem írt annyit. A Lányom könyve jobban megérintett,  elgondolkoztatott,  adott témát beszélgetéshez. Ez a bolíviai "szafari" egy anyajegyes fiúval, egy féltékeny (több figyelmet igénylő) lánnyal, nem annyira. Egy könyvnek jó volt. Gyors volt,  s ennyi.
Gárdonyi Ábel és Eszter-e jól esett. A vágyakozással,  várakozással,  a régmúlttal,  az akkori szokásokkal. Fájdalmas,  ma már hihetetlen,  de szép. Annyira jól esett ezt olvasni,  hogy utána Ambrózy báró újbóli felbukkanása csak olaj volt a tűzre. Magas hőfokon tudtam égni,  hatalmasakat tudtam nevetni Mili és Richárd kapcsolatán.  Az eget pedig csak egy szürke felhő árnyékolta be: nem lett vége  a sorozatnak! Azt hittem elsírom magam. :-) S a könyv óta megint semmi sem jó.Ezeken kívül voltunk korcsolyázni, gyönyörű hóesésben,  olyan volt, mint egy romantikus giccses filmjelenet. Csak az azóta gennyes bokám nem annyira romantikus. :-D
video


Tök jó a tél,  nem szenvedek,  nem várom panaszkodva a hideg végét. Hihetetlen vagyok önmagam számára is. :O
Jön a félévi bizik ideje. Beszélhetnék legjobbról és legrosszabbról,  de ezt  a témát évente kihagyom. Majd jön néhány biziposzt,  amit elgörgetek. :-D

Voltunk színházban, végre négyesben. Sok év után ismételtük a Padlást,  és ismét jó volt a mondandója. 


Van jegyünk újra a Dzsungel könyvére is,  és végre a gyerekek is láthatják márciusban a Portugált. Aztán ígérem, nem nézem többet. Még egyszer elmegyek és könnyesre fogom magam röhögni!
Természetesen van 1-2 színház még előttem,  egy napos gondolkodás után (erős hatásra) elnapoltam, elhónapoltam a Lear királyra való jegyvásârlást, büszke is vagyok magamra. O:-)

Kitaláltam a farsangi jelmezeket,  s Henike is elfogadta az ötletet,  s a tesója,  a kivitelezés segítője is megoldja,  így alig várom, hogy lássam őt! S persze a magamét is meg kellene alkotnom.
Na jó,  szétfolytak a gyertyák,  egy nagy káosz lett itt....  s még le sem írtam, hogy jövő héten Vad Fruttik!!!!

Ez pedig a beteg Zoé lába,  ahol ma kávéztam és beszélgettem fogadó és fogadó között. Lovelove. 

Ölelések.
a

2017. január 15.

Karácsony után/ SOKKAL/ karácsony előtt... Sokk.

Már a múlt héten lebontottam a karácsonyfát,  s gondoltam, idén megszámolom, hány darab díszt, madarat, akármit akasztottam fel rá.
Huhh,  akkor vallok:
- 101 darab gömbdísz
- 24 darab egyéb dísz (a kedvenc gombám, jégcsapom, angyalaim...) 
- 9 darab madár 
... volt a 2016-os fánkon.

S miközben szedtem le a díszeket, a kezembe olyan kompozíció került, hogy korai elhatározással kijelentettem, milyen is lesz a 2017-es. :-)Egyébként pedig idén "hagyományos" karácsonyt tervezek. Igazi fával (mert nem vehetek 3D-s új műfenyőt), 24-i díszítéssel (ezt nem fogom kibírni), karácsonyi - hagyományos étellel,  s ha kell megjátszom, eljátszom a rohanó - kapkodó stresszt is. :-D

S közben rájöttem , hogy  dilis vagyok. ;-)

Szerintem semmi nem fog a tervekből megvalósulni, mert nem hiszem, hogy ismét támogatják a minimum 70 darab új dísz megvásárlását.

2017. január 8.

Hazel Gaynor: Hullámok tengerén


Ez a könyv arra volt jó, hogy valahogy biztosra mentem vele, olvasni akartam, a könyv letétele nélkül. Erre volt jó. ásra kevésbé. A Titanic történtét mindenki ismeri. Majdnem mindenki látta Kate és Leo jeleneteit, a jéghegyet, a problémákat. (Egyébként éppen tegnap olvastam valahol hogy egyes információk szerint egy korábbi tűz is meggyengíthette a hajót.) Szóval a Hullámok tengerén c könyv a Titanicról szól. Alapjában véve. Igaz, hogy két szál van benne , az 1912-es és egy 1982-es, de mégis az előbbi a lényeg. Az írországi, harmadosztályú utasok, azaz a 14 fő, aki egy helyről, a faluból jöttek, s akik között volt Maggie, aki túlélte ezt a borzasztó katasztrófát. Ő a két szál közötti kapocs, ő és a dédunokája, Grace a fő vonal. Grace, leendő egyetemista, újságírójelölt, akiről elöljáróban annyit érdemes tudni, hogy egy családi ok miatt abbahagyta a tanulmányait, s megszakította a szerelmével való kapcsolatát is. Maggie mesélése és dédunokája figyelmes hallgatása meghozza azokat a változásokat, és új információkat, amelyek feltehetik az I-re a pontot........................... a nagyon optimista, full romantikus, hölgy olvasóknak. De nem nekem.

A könyvvel volt néhány problémám, sokszor csóváltam a fejemet. 
Nem szeretném elvenni a kedvet az olvasásól, mert nekem elvette az olvasási válságomat, nem tudtam letenni a kíváncsiság miatt, érdekelt, hogy mit fog még kihozni az írónő ebből a történetből. Mi újat? Mi érdekeset?
Nekem semmit. Sőt inkább meghökkentem, hogy ilyen simán megírta az egészet, semmi különös, amolyan egyszerű. Jó, és örültem, hogy a utószóban kaptam válaszokat is néhány kérdésemre.

A legalapvetőbb problémáim, ami akár spoilert is tartalmazhat:
- a süllyedésen kívül, ami a nagy katasztrófa, volt egy szomorúság, egyébként egy nagy boldogság az egész könyv, nem fejtem ki, aki olvassa az megérti a legvégén ezt a gondolatomat.
- Olyan volt a legnagyobb részben, mintha a filmet nézném. Értem én, hogy nem a film, hanem az esemény volt a kiindulópont a könyv megírásához, de a film elkészüléséhez is felhasználták az ismert információkat, így a kettő sok pontban megegyezett, ég akkor is, ha ennek szereplői nem a gazdagoknak fenntartott első osztályon utaztak. Új ismereteim nem lettek, és ez hiányzott, még akkor is, ha ez csak egy könyv, nem pedig dokumentumfilm. Olyan sablonos volt az egész. Pfff.
- S most is több dolgot kihagyok, de azért na.......... több pontban felháborodtak, hogy megmenekültek házi kedvenc kutyák is. Én, mint kutyás, én, mint jelenleg ölebtulajdonos, én, mint szerelmes a kutyámba, abszolút nem háborodtam fel. Ha a süllyedő hajón lettem volna, akkor biztosan kiakadtam volna én is, de így kívülről nézve, kiskutya-tulajdonosként, én is kiharcoltam volna, hogy vihessem magamban a  mentőcsónakba. Sok helyet nem foglalt Vivenne kisasszony ölebe az ölében. De ezt annyiszor leíródott, hogy muszáj volt megjegyeznem.

Gyors könyv, de amolyan semmi különös, egynek elmegy. De tényleg gyorsan haladtam vele, mert nagyon érdekelt. Gyengécske. Sőt, most pár perccel később még az is eszembe jutott, hogy talán még én is meg tudtam volna írni. Íííííííí és wíííííí.

2017. január 7.

Egy téli szombat délelőtt

Ma a Hullámok tengerén c. könyvről szerettem volna írni néhány gondolatot, végül nem ezt teszem, mert sokkal jobb dolgot tettem ma reggel, délelőtt: elmentem sétálni. Erre, arra .  A nyugalomban,  ahol nem járt senki. Csak a madarak. 


Megmásztam a Kálváriát,  ami nekem eleve nehéz, mert felfelé nem tudok gyalogolni, hát még a legvastagabb térd alá érő kabátomban! Láttam messziről egy ijedt hatalmas vadnyuszit,  és - szerintem- egy őzikét. 


Elmentem a tóhoz,  s nagyon örültem, hogy láthatom a kacsákat is. A tó befagyott ebben a nagy hidegben, telis-tele korizás nyomaival,  mindenhol csend volt. Gyönyörű látványban lehetett részem. 
A hegymenet mellett még egy problémám volt: majdnem lefagyott az arcom. Ha a sálat feljebb húztam, hogy csak a szemem látszódjon ki,  akkor pedig bepárásítottam a szemüvegemet. :-)

Ha nem múlik a hideg, kötni kellene magamnak arcvédő-felszerelést. :-D


2017. január 2.

Elárulom

hogy nincsenek kitűzött céljaim erre az évre. Soha nincs célom. 

Inkább úgy fogalmazok, hogy van egy nagy feladatom 2017-re: az egészségem helyreállítása. 

Azt hiszem ennyi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...