2016. április 30.

Anya-heti gyerek vagyok

Nagyon köszönöm a köszöntéseket, akiknek beugrott, hogy április 30 az én napom!
Tudom, hogy nem jelez az fb,nem is fog, mert nem kedvelem ezt a módját.
 De senkire nem haragszom, mert nem tartja észben. :-)

Egy házi tortát kértem semmi mást. lll.megemlítettem, hogy elfogadnék egy sárgás kendőt a tornacipőhöz. Köszönöm a tortát, hogy Hanna korán hazautazott Pilisről, hogy felkutatta a kendőt, s köszönöm az egész napos jókedvet! Aztán az anyanapi virág is megérkezett!

Jó lenne, ha jövőre az egész család itt lenne, mert most sok egész vagy részidős hiányzó volt.

Köszönöm!
Illat

Zümi

Lakoma

L-P-H alkotás

Tesó és converse-sál

Anyanap

S még gyöngyvirág, tulipán, csokik, sok szeretet.

2016. április 25.

Könyvfesztivál, az utálatos:)

Olyan sokan voltak szombaton a Könyvfesztiválon, hogy utáltam. Lehet, hogy csak azért, mert már lappangott bennem az azóta felszínre tört kórság, de lehet, hogy nem azért.
Igazából nem is nagyon akartam kimenni, azaz olyan akartam is meg nem is hangulatom volt.... végül mentem, mert a  Millenáris "mellett" voltam egy esküvőn, és végül Hanna úgy döntött, hogy utánam jön, így együtt bementünk az Őrületbe.
A tömegben olyan lelassultnak és hisztisnek éreztem magam, hogy végül csak a Lány kapott egy könyvet és alig vártam, hogy kiinduljunk. Egyébként Hanna nem is értette, hogy mi a bajom, remélem azóta megenyhült ez ügyben. 
Láttam néhány régi ismerőst, konkrétan hármat, akikkel már találkoztam régebben, de egyébként senkit. Hát na, nem vagyok már sem moly, sem blogos-csapattag, csak megyek a fejem után, meg sem ismerek senkit.


De annyian és annyian voltak, hogy soha többet szombaton!


Arra volt jó a Millenárison tett látogatás, hogy Hanna feltegye azt a kérdést, ami valahogy így hangzott: minek viszik a gyerekeket ilyen jó helyekre kis korukban, ha nagyobbként úgysem emlékeznek rá milyen jó helyeken jártak? :D
Gondolt itt arra, hogy rácsodálkozott arra a mondatomra, hogy rengetegszer voltunk a gyerekeink kicsi korában itt mindenféle előadáson, játszótéren, Csodák Palotájában, de ő semmire nem emlékszik belőle. 
Szegény Lányunk! ;)

Giraffe *********DO M.M./ART JOURNALING/ETC.(WRITING,OCCURRING EVENTS, POETRY) IN "JUNK/SMASH/WHAT THEY'RE CALLED ON OLD-BOOK,DICT. PGS.,MAPS(*),OTHER 'STUFF'***** MORE IMPORTANTLY WHAT IS A JUNK,ETC. BOOK?WHAT GOES IN THEM? AND WHY START ONE IN THE 1st PLACE AND....?:
Ilyen zsirinek kellett volna lennem, hogy mindenki feje fölött átlássak és, hogy utat adjanak. :D
Forrás: pinterest

2016. április 24.

Eve Ainsworth: 7nap

Bármit is írok mindjárt, előre leszögezem, hogy érdemes elolvasni naivaknak, középiskolásoknak, szülőknek, ifjúsági irodalmat kedvelőknek.

A rövid történet éppen a rövidsége miatt került a kezembe. A legújabb fogadalmam szerint, amit már hetekkel ezelőtt hoztam, legalább egy könyvet olvassak el ebben a *nem olvasós* időszakomban, mert közeledik a nagy nap, és az izgalom, egy kiscsoportos (jujjdeizgi!) évzáróval, stb. stb. Olvasni vágytam, de mindent félretettem, így már csak valami rövid jöhetett szóba. A 7nap jött és ment, közben voltam egy esküvőn, átrobogtam egy könyvfesztiválon, eláztam a hidegben egy focidélelőttön, és végül belázasodtam, aludtam, és olvastam. Ennyi.

2016. április 23.

Balaton áprilisban

Tegnap, munkával összekapcsolódó kiránduláson voltam, és nagyon jó volt. 
Meleg, napsütés, Balcsiiiii, kacsák, ebéd, beszélgetés. 
Köszönöm-köszönöm!

2016. április 17.

Könyvfesztivál egy darabkája a Harmattal

Ugye jön a Könyvfesztivál, s vele együtt jönnek az új ötletek, a beszélgetések, csupa híresség és izgalom!
Éppen ezért az olvasó ember kapva kap az alkalmakon, hogy menjen-e, mire menjen, mit hallgasson, mi érdekelje, hova próbáljon befurakodni, melyik teremben kerítsen magának egy széket?

Ki ne hallottvolna Tolkien-ről vagy éppen C.S.Lewis-ról? S, ha azt mondom, hogy Gyűrűk ura és Narnia (és a többi....)?
Ugyehogyugye? :)

Nos, az ő barátságuk történetéről készült egy kiadvány, Egy barátság története.


keep calm .........és vásárolj vasárnap..vagy inkább ne.....!
akkor rövidre zárva:
ha akarsz menjél boltba a hét utolsó napján!
ha nem akarsz, akkor ne vásárolj vasárnap!....................

2016. április 15.

..a boldogságról...Ugye én nem vagyok heti- vagy akár napi boldogságos, ráadásul még ide is szűrve írok tartalmakat. A lényeg, hogy ma tök nyomi hangulatban ébredtem, és voltam. Így csak aludtam és aludtam, mondván ma egy olyan napom van, hogy csak 11 órakor kell indulnom. Maradjunk az ok nélküli nyomi hangulatnál. Belekaptam ebbe és abba, aztán elolvastam D.Tóth Kriszta cikkét, (nem tudom linkelni telefonon: mai cikk a boldogságról, este linkelem) és ismét rájöttem, hogy én kettős vagyok, mert nagyon nagy ívben ki tudok kerülni dolgokat, ott hagyni dolgokat, vannak prioritásaim, hogy nekem mi kellene, hogy jó legyen, pl. ma reggel sem vasaltam, stb.stb. S mivel nem fontosak ezek a napi akármik, ezért nem néztem ki az ablakon, hogy milyen szép a tavasz, meg a napsütés, hanem a folyamatosan eltolódó diétát megspékeltem és ünnepeltem egy adag szilvásgombóccal. :-)
Aztán elindultam dolgozni.

*ölelés*
*üdvök*
*vagyvalamimás*


update, 19,25: szenvedős voltam ma, viszont megtudtam, hogy van még egy olvasni szerető kolléganőm. A diéta-ellenzős napomat tovább folytattam most itthon. Meghatároztam és kijelöltem a holnapi túrámat. Meg ilyenek.

...s kerestem egy képet is a reggeli gyors poszthoz... (Schall Eszter a Pinterestről)

~Eszter Schall~:

2016. április 8.

eső kívül, eső belül

15 évesen, egyszer vártam egy fiúra, nem jött el. Nem volt telefonunk, messze laktunk, más volt, de nem esett jól. Kamaszként.
Ma este, az okostelefonok világában, a csörgések, sms, netes chat lehetőségei közepette vártam valakire, aki nem jött el. Melyik esett kevésbé jól?
Ja, nem pasira vártam. És az eső is rossz volt.
Ezt nem is részletezem, csak mementó, ha már Bozsnak felelevenítettem ill. vele átéltem.
update, szombat dél: Hát, igen. Érdekes. Még mindig nem tudok okot.

2016. április 4.

Csukások. Kedvencek. Alapok.

Csukás István 80.szülinapja volt a hétvégén. Na, nem vagyok akkora műértő rajongó, hogy méltassak bármilyen írót, de szombaton olyan cikkeket olvastam róla, hogy kedvet kaptam gyerekkori kedvencekhez. S még folytatni is fogom, mert csak most kerültek elő régi dvd-k, amiket a gyerekekkel nézegettem kiskorukban.)

wikipedia.hu
Mielőtt folytatom: gondoltátok volna, hogy a csoportom 3-4 éveseinek nagy része nem ismeri Süsüt?

2016. április 1.

igazság a mában

Ma délelőtt, futtában, felütöttem a Bibliát, akkor még nem gondoltam, hogy mennyire fontos,és találó lesz.
Aztán továbbolvastam....de én csak az elsőt idézem.

Példabeszédek 15,1
A higgadt válasz elhárítja az indulatot, de a bántó beszéd haragot támaszt.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...