2016. november 20.

Karen White: Köztes időElolvastam a Köztes időt,  még a múlt héten,  de könyvről írni azon túl, hogy érdekesebb, hosszabb időt vesz igénybe.  Ez nincs.  Nincs kedv,  nincs idő,  beteg vagyok. 
Mégis azt gondoltam,  hogy néhány gondolatot megosztok,  s inkább a fülszöveget is bemásolom.


„Élünk ​​és szeretünk. Lehetőséget kapunk arra, hogy ajtókat nyissunk ki vagy csukjunk be. Ez minden, amink van, és ez elég is.”

Eleanor Murray soha nem felejti el Edisto Islanden töltött gyermekkorát, amikor édesapja még élt, és osztozott vele zene iránti szenvedélyében. Mostanra azonban minden boldog emléket elhalványít a bűntudat. Eleanor magát okolja, amiért nővére tolószékbe kényszerült, és mintha ez még nem lenne elég: szerelmes nővére férjébe is. 
Hogy a családot anyagilag segítse, Eleanor nappal egy charlestoni befektetési cégnél dolgozik, esténként pedig a zenélésbe menekül, és a közeli bárban zongorázik. Egészen addig, amíg a főnöke új lehetőséget nem kínál neki: idősödő nagynénjét, Helenát kellene gondoznia Edisto Islanden. Eleanor tehát lehetőséget kap, hogy visszatérjen oda, ahol élete legboldogabb időszakát töltötte, és osztozzon a zene iránti szeretetben a gyászoló Helenával, aki nemrégiben, rejtélyes körülmények között veszítette el húgát. 
Helena és a nővére a háború sújtotta Magyarországról menekült el 1944-ben, és a békés szigeten leltek menedéket. Ahogy az idős asszony és Eleanor összebarátkozik, mind több titokra derül fény a régmúltból, s ez mindkettejüknek segíthet abban, hogy végre szembe tudjanak nézni a fájó emlékekkel, s lezárják, amit le kell zárni…

Két lány története,  testvérek,  valami történt a múltban,  egyik kesereg,  a másik annyira nem. 28-30 évesek kb.,  ha jól emlékszem. 
Munka,  munka,  munka. Sokféle és sokrétű, de a zongorát már eladták... A sok éve elhunyt édesapa nélkül nehezebb a boldogulás. 
Egymás segítése, a mozgássérült lány támogatása,  a sógor iránt érzett szerelem.. meg ilyenek.. 
Aztán a főnök felajánl egy kiegészítő munkát,  ami segít az élet tényleges megélésében.  S bár ehhez szükség van egy házsártos öregasszonyra,  egy cuki kislányra is,  meg arra is,  hogy rájöjjön a lány, hogy nem a sógor a legjobb jelölt.. 
Olvasmányos könyv,  a néni - lány kapcsolata olyan hangulatban indult,  mint a Mielőtt megismertelek kezdeti zsörtölődései. 
Nem mondom,  hogy nem voltak túlromantizált részei,  de azok sem voltak veszélyesek,  mert a történet két szála folyamatosan bomlott ki,  s megismertem a lány gyermekkora óta hordozott traumáját is,  és a néni történetét is. 
Gyorsan fogytak a lapok,  s bármi is tetszett vagy nem tetszett,  a lényeg: a testvéri szeretet. Észben tartom én is,  van még mit fejlődnöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...