2016. október 18.

PS. wmn: gyerek és a szex Part2

Este leterített a Bailey-szes torta, ami nem tartalmazott alkoholt. Csak finom volt, nagy volt, édes volt és behabzsoltam. Ennyi elég is erről. De miközben ettünk Szandival, és sétáltunk a kávézóig, folyamatosan beszéltem, hogy mit hiányoltam az esti eseményből, mivel nem értettem egyet, és miért nem érzem kompetensnek a 15 éves fiút ebben a témában.

41 éves vagyok, két kamasszal, bizonyos korlátokkal neveljük őket, mégis szabadon, őszintén. Ha csak erre a témára tekintek, bevallom, soha nem volt gólya, méhecske sztori, mindig őszintén válaszoltunk nekik a szex-szel, szexualitással, gyerek születésével kapcsolatos kérdésekre. A családból, a szülőkből, a nemiségből kiindulva. Legyen az meleg felvonulás, valaki szomorúsága, hogy nincs gyermeke stb. 
Két gyerek, két ellenkező nem, és ahogy tegnap leírtam a közösségin, természetesen nem fehér abrosz mellett, a vasárnapi ebédnél hányjuk-vetjük meg ezeket. Prűdség vagy nem? - ez van. S még annyit, hogy hiába az őszinteség, vagy a nyitottság, ez akkor is olyan téma, ami ad egyfajta gátat sok embernél, gyereknél, felnőttnél. Valahogy belénk van kódolva, hogy ne hangosan, tárt ablakok, ajtók mögül kihallatszódóan legyen ez téma. S ez így jó szerintem. Én is egyetértek Szilvi szavaival, hogy Czutor Zoli képviselte inkább azt az oldalt e témában, amihez inkább húzok.
Vallom, hogy beszélgessünk, legünk ott, az egész gyermeknevelés során tartsuk tiszteletben a gyerek informálódási vágyát, ne intézzük el egy "csak-mert"-tel a válaszadást. S reménykedjünk, hogy kérdez, hogy kérdezni fog és szeretne tőlünk hallani a világ nagy dolgairól. Mert nálunk az egyik gyerek sokkal zárkózottabb, így ez tényleg egy remény.

Volt szó a pornóról, a hazai korhatárok keszekuszaságáról, s hogy tanítsuk meg a gyerekünket nem-et mondani. Hogy lehessen nemet mondani itthon és máshol, hogy tudja értse az életet, tudja, hogy mit nem szeretne, s hogy ezen lehet-e vagy éppen kell-e változtatni.

A vendégekről:
Pokorny Lia: szeretem a hangját, kb. ennyi most hirtelen
Koppány a 15 éves: ki ez a fiú? kinek a kije? előadta a "totál elégedett vagyok és minden rendben van, és irányítom a szüleimet"-típust... egyébként pedig Hannának ennyi idős fiú osztálytársai is vannak, s bár az iskola  szellemisége más, de ők nem ilyennek tűnnek........kívülről
Czutor Zoli: rendben van: látszik, hogy "öreg motoros", nem minden 21-századi felvilágosultsággal értett egyet
Dr.Gyurkó Szilvia: megdöbbentem azokon a számokon és eseteken amiket mondott, említett........ ő legalább kompetens az egyik oldalon.

Utolsóként még eszembe jutott az is, hogy este még elgondolkodtam azon is, hogy kik jöttek el erre a rendezvényre? A rajongók? -hiszen ők láthatták ezt az oldalt először. Vajon ők elégedettek? Engem a téma érdekelt, de újat nem kaptam ebben az egy órában. Az sem titok, hogy a wmn-t indulás óta olvasom, és akkor jobb volt. Nekem jobban tetsző cikkeket írtak, akkor nyomon követtem a folytatásokat. Most pedig nem ezt tapasztalom. Bevisszük Jocót, mert kedveli a nép. Nos, én kedveltem, mára közömbös lett, és nem olvasom. Érdekel a cikk,belelapozok, és átgörgetem. Már kevés írás érdekel. Inkább emberek stílusa miatt keresem a témákat, megismertem őket valamennyire. Mára kialakult, hogy kik nem érdekelnek. Akár életmódot váltanak, akár kutyát szelídítenek, akár melegek. Sok cikk egy a sok tucatból..

A Kiosk-ban klassz a mosdó!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...