2016. szeptember 12.

Huhh, hogy mondjam? Pedig három könyvet is olvasok egyszerre.

Ez a cím, akár megtévesztő is lehet, de majd figyelmeztetek. Én sem szeretem a hírportálok magasröptű, féligazságokat tartalmazó címeit, amiket csak azért használnak, hogy többen klikkeljenek és beszéljenek róla. 

Hogy is mondjam, hogy mennyi minden történt, hogy nincs időm olvasni? Hogy is mondjam, hogy már most elvonulnék kicsit?
Hogy mondjam ezt úgy, hogy senki ne súgja a hátam mögött, hogy "na, hiszen, ennyi pedagógus szabadság után már menni akar"?
Hogy is mondjam, hogy pedig most kellene. Hogy kell nem gondolkodni? Hogy kell kikapcsolni éjszakára az gondolkodnivalót?

Sylt: Itt voltam egyszer, gyönyörű volt, bármikor visszamennék. Lakni is!

Mert úgy érzem, hogy sikerült leadni a rágódásból. Úgy érzem, meg tudom azt valósítani azt úgy, ahogy terveztem, ahogy József Attila megírta: 

"Ne légy szeles.
Bár a munkádon más keres -
dolgozni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen,
ugy érdemes."

De mégis. Az álmok nem engedek. Ha elengedem a szabad hétvégére előírt munkafeladatokat, akkor is megtalálnak éjjel. Meg elhalmozódnak nappal.
Ezzel foglalkoznom kell. A tanév 7.tanítási-nevelési napján, múlt pénteken megdöbbenve mondta ki egy kolléganőm, hogy még csak ennyi idő telt el. A meleg időjárás, az édes csibészes társaság, a megszokottság egy májusi nap érzését keltette.

Hogy a könyvekre is visszatérjek: olvasok. Szépen, lassan. Kilenc napja felforgattam mindent és mozgósítottam mindenkit, hogy olvasni szeretnék egy könyvet. AMit már régen, de aztán Szilvi olvasta és eljött a pillanat! Aztán a mozgolódást átettem ismerősökhöz, könyvtárba járókhoz... és vártam, majd egy hete belevetettem magam egy másik könyvbe is, haladtam is vele, kb. az 1/5-ig, akkor még nem gondoltam az elvonulásra, még bíztam, hogy lesz időm. Közben megérkezett kölcsönbe az első, elkezdtem. S harmadiknak bevállaltam egy okos-könyvet, ami szerint 5nap alatt "új-én"-né válhatok. Feltéve, ha akarok. Feltett szándékom volt, hogy hétvégén megírom a véleményemet, hogy minden nap elolvasom és megvalósítom az aznapi penzumot, de nem jött össze, így nekem nem 5 nap kell majd a megújuláshoz. :)

Szóval három könyv, és még a Netfüggő gyerekek is néz nagyon. Én pedig Petimre nézek nagyon.

Huhh, hogy is mondjam, hogy menni kellene BAZ-megyébe beteglátogatóba, hogy a kocsi elromlott, a fogam letörött, érkeznek a tk-csekkek, az egyik Szlovéniába megy az osztállyal, a másik nem megy sehova, talán egy szlovák versenyre. Szóval annyi minden van, én pedig elköltöznék valami zöld területre, elutaznék strandolni, leadnék a számonkérésekből mindkét oldalon, és csak úgy lennék. 

De ez nem panasz, csak egy munka előtti írás. Nem panasz, úgyis meg kell oldani mindent. Itthon, oviban, suliban. 

És maradt is fél órám olvasni.

innen


*ölelések*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...