2016. június 28.

Rick Osborne - Gary Chapman: Tökéletes pajtás
Az 5 szeretetnyelv gyerekeknek


Látogass el Dani és Dorka társaságában Geri Bácsi Állatparkjába, ahol egy felejthetetlen születésnapi zsúr keretében nem csupán a „tökéletes pajtásod” találhatod meg, hanem azt is megtudhatod, milyen szeretetnyelvet beszélsz!

Gary Chapman és Rick Osborne gyermekkönyve elsősorban kisiskolásoknak íródott, ám a különböző játékos feladatok a kisebb testvérek figyelmét is leköthetik, igazi családi élménnyé varázsolva ezzel a közös olvasást. A történet végén egy gyerekeknek készült szeretetnyelvteszt is található, melynek segítségével ráébreszthetjük őket az általuk beszélt nyelv(ek) jellemzőire.


Vegyes véleményem van erről a gyermekkönyvről.
Az ötletet jónak tartom, azaz jó dolog, hogy már kisgyermekkorban rávezessük, megláttassuk a gyerekeket arra, hogy különbözőek vagyunk. Nem csak külső tulajdonságokban, hanem belsőkben egyaránt. Jónak látom, mert segítség, hogy önismeretük jobban fejlődjön.
A könyv kis története éppen ezt mutatja meg. A gyerekek elsődleges szeretetnyelvükön "beszélgetnek", ezt mutatják mások felé, azaz éppen azt tanulják meg, hogy ők milyenek, milyen fontos jellemzőkkel bírnak. Fontos ez azért, hogy a későbbiekben rájöjjenek arra, nem biztos, hogy a barátaik, más személyek is hasonlóak hozzájuk, így fontos, hogy a másiknak megfelelően közelítsenek embertársaik felé.
Szimpatikus, ahogy bemutatja ezeket ez a kis történet.

Amit keveslek, hogy bár az ötlet kiváló, a történet ötlete is tetszett, szerintem túl rövid, kissé kidolgozatlan, gyors. Végigszaladunk az egész boldogságon. Ez egy születésnapi zsúr, ami boldog, vidám, sok eseménnyel teli, így elképzeltem magam abban a boldog forgatagban, és még hosszú ideig benne lettem volna. Arról nem beszélek, hogy ez egy félig mese, félig valóság, éppen a tartalma miatt, így nehezen elképzelhetőnek tartom, hogy valaki egy majommal térjen haza a buliról. (Amerikában ez tényleg lehetséges?)
De maradok a mese világában, ahol minden lehetséges. :)

Kedves Szülők és rokonok!
Aki kedveli a szeretet-nyelveket, akit érdekelnek ezek, és szeretné a gyermekét is megismertetni ezekkel, a könyv mindenképpen jó kiindulópont. A meséléshez, a beszélgetéshez. Színes nagy illusztrációkkal egy olyan vonzó állatkerti, kalandparki forgatagban, amelyet én is szívesen megnéztem volna. Kíváncsi lennék, én milyen állatot kapnék ajándékba.........mert papagájra nem vágyom. :D Csakis kutyákra!!!!!!!!!

Harmat Kiadó, 2016
A kiadó oldalán, ITT, bele lehet lapozni a kiadványba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...