2016. március 8.

Igazság a mindennapokban- mindennapok #ismét

Két (apró-kicsit nagyobb) feladat kipipálva, talán csökkennek a hegyek. Napok óta kerülgetem és állítom le ezt a beszélgetést a youtube-on. Igazából háttérszövegelésnek kapcsoltam be egy kis munka mellé, jó volt hallgatni. Éppen a kutya-macska barátsághoz kerestem képet, amikor megálltam, mert az alábbiakban beírt szöveget hallottam éppen. (Egyébként a mesékben is benne van, hogy a macska ellensége  a kutya, mégis több képet lehet találni a barátságukról. vajon kifutottak a képről a veszekedős állatok? :D)
S mivel életem több területén is felmerülnek éppen ezek a problémák, azaz, hogy nem őszinték az emberek, vagy félnek véleményt mondani, örültem, hogy kedvenc együttesem frontembere is megfogalmazta ezeket a sorokat.
Nekem is van problémám: elmondom a véleményem, és csak háromig nem számolok  előtte.

A beszélgetésből:

Hallgass hazait rádióműsor: ..ha valaki szidná a Vad Fruttik zenekart, …………….. haha, ez a fickó!! Nem? Meg például vállalnod kell mindent. Most is itt elmondtál mindenféle gondolatot, lehet, hogy egy csomó mindennel sok mindenki nem ért egyet. Felháborodik.

Likó Marcell - Vad Fruttik: Hát Nyugodtan.  Az a fontos, hogy gondolkodjunk.

HH: Hát igen, csak aztán  például most azt mondod, hogy építkeztél, megvan ez a zenekar, működtök sárga csekkek be vannak fizetve, és akkor pl.  megtörténhetne az is például, hogy balgaságokat beszélsz, és akkor aztán az emberek azt mondják, hogy Nahát, ez az ember! Felháborító! Nem is gondoltuk volna! Elfordulunk tőle, most már nem hallgatjuk.

LM: Én meg azt gondolom, hogy ez inkább hozzáállás kérdése, hogy miről, hogyan nyilvánítasz véleményt. Az a lényege, hogy miért ne mondhatnád el azt, amit gondolsz, ha ez ütközik mások véleményével, ezzel nincs semmi probléma. Akkor van ezzel igazán probléma, mikor másokat sértesz nagyon keményen azzal.  Vagy pedig kinyilatkoztatod, hogy a saját véleményed omnipotens. Én nem hiszem azt, hogy az én véleményem igazabb lenne bárki más véleményénél. Én nem hiszem azt, hogy nekem igazam lenne, mondjuk veled szemben.

HH: Zenekaron belül is demokrácia nálatok? Mindenki? Hogy működtök zenekaron belül?

LM: Demokrácia nem egy jó szó. Inkább az a jó szó, hogy mindenkinek legyen saját feladata. Mindenki képes legyen elmondani azt, hogy mit gondol a másikról, hogy mindenki el tudja mondani, hogy szerinte hogyan működhetne ez jobban, milyen ötletei vannak,és ez nagyon sokszor nehéz. Nagyon sokszor nehéz, mert nem akarsz a másikkal konfliktusba kerülni, holott azt gondolom, a konfliktus az nem egy olyan dolog, amibe belehalhatna az ember....

( https://www.youtube.com/watch?v=H4ej9aiVYig )

Update, éppen két órával később idézet innen:


"..a magánéletben nem tűntél ennyire tudatosnak. Vagy most már az vagy?


Sokáig úgy láttam, hogy ez valami teljesen ösztönös dolog, csak valahogy eddig nem fedeztem fel magamban a saját tudatosságomat. Amikor rossz passzban voltam, jó ideig nem jöttem rá, hogy miért is vagyok olyan, amilyen. Ezt valahogy nem tanítják meg gyerekkorban. Nem tanítják meg, hogyan reflektálj önmagadra, nem tanítják meg, hogy a saját sorsodért nem hibáztathatsz mást. Valahogy kiveszik az ember kezéből már gyerekkorában az önrendelkezés jogát. Tagozódj be, légy hasznos "jóember", de, hogy ez egyénekre lebontva, személyre szabva mégis hogy működik, arról vajmi keveset hallunk. Én az önismereti tréningben hiszek, és a kimondásban - úgyhogy lelki működésekről elég sokat írok a dalszövegeimben."

És ez is igaz, az önreflektálás hiánya, a hibáztatás egyszerűsége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...