2016. március 13.

...a pulykakakas hazájában fürdőzni és koncertezni...

Miközben a füleim zsibbadtak a medencetér zajában, megírtam gondolatban ezt a posztot, ami arról szólt, hogy mennyire nagyon-nagyon szerettem csúszdázni régebben. Aztán tegnap nem volt kedvem, de meggyőztem magam, hogy csatlakozzak én is a családhoz, legyek már jófej.... mentem, jófej voltam, de már nem kerültem olyan euforikus állapotba, mint régen. Így éppen 2+1 csúszás után befejeztem........ Kb. olyan érzés volt, mint amikor rájöttem, hogy nem szeretem már a vidámparkozást.:D  Öregszem...

Szóval erről volt szó a fejemben, de elindultam onnan, hogy régen mennyire felsértettem a hátamat a csúszdák illesztése miatt, és arról is, hogy Hanna még a hasamban volt, amikor hullámvasutaztam és a régi átfordulóson is mentem vele 5 hónapos terhesen.. Szereti is ezeket a dolgokat! :) Ők órákra eltűntek tegnap, de ma már hamar kijöttünk a fürdőből, mert akkora volt a tömeg, hogy semelyikük nem élvezett semmit. Séta a Nagyerdőben, majd pihi.

Tegnap rájöttem, hogy jobb az egri szálloda, és ezt bevallottam  a családnak is. Nekem minden jobban tetszik, bár Hanna szeretne visszajönni ide és egy nagyot görkorizni, -deszkázni. :D
Ha esetleg nem pénzesítenék a szép-kártyát és lehetőségünk lenne menni, akkor vissza Egerbe! De ugye, én (!) ragaszkodtam Debrecenhez a VF miatt... S a koncert milyen volt?

Első sorban álltam, pedig a hivatalos kezdés előtt 10 perccel korábban érkeztem. Úgy tűnt, hogy lézengenek az emberek, az előzenekart sem hallgatták sokan. Simán ott volt a színpad előtt, a jobb oldalon a hely, két lány/asszony mellé beálltam, beszélgettünk, sőt kiderültek hasonlóságaink is. Mellettem, a másik oldalon egy kislány végig sikongatva énekelt, kissé bevodkázva. Túlkiabálta az együttest.


Hallgattam a számokat, élveztem az ismert zenét, de közben azt vettem észre, hogy nem is vagyok ott teljesen. Figyeltem őket, és lassan összeállt a kép, a  véleményem, amit ki is mondtam valamikor a vége felé: "MUNKAKONCERT". Én ezt még nem éreztem egyik koncerten sem.


video

(A videó saját,nem túl jó felvétel....végig vigyorogva.)

Úgy éreztem, mintha ez járna Marci fejében: tudjuk le ezt a koncertet. Nem volt berúgva, legalábbis én nem vettem észre. Vizet ivott, azaz fél literes ásványvizes palackja volt. Nem anekdotázott, nem szórakozott Gyuszóval, alig beszélt. Nem szólt be senkinek, alig szólalt meg, a mi oldalunk simogatói fognak csak 250 évig élni. Énekelt, ennyi. A Gabi-t végigtáncolta, azt élvezte, szuper volt, mondjuk én bírom a mozgását. Nem gondolom, hogy rossz kedve volt, sőt inkább jó: mosolygott sokat, a depresszív számok mögött nem éreztem a múlt problémáit, emlékeit, a magába fordulást. Nem is kell mindig szomorkodnia, nem ezt mondom, de ez néhol egy populáris együttes tucat-koncertjének tűnt. Én sem úgy mentem, hogy nagyon ki kell kapcsolódnom, elgondolkoznom, "alfába mennem" és , hogy nagyon jól fognak esni a számok mondandói, így lehet, hogy ez is közrejátszott. De inkább azt érzem még most is, ahogy látom a koncertjeik listáját, hogy futószalagon haladnak az idő egyenesén.......és nem tesz jót nekik. Vagy csak várja a lánya megszületését, most boldog, ahogy a rádióinterjúban is elmondta, most olyan kerek a világ...más pedig most nem lényeg.
Nekem is olyan élmény volt, hogy "egynek elmegy". Legalább senki nem állt előttem és nem lökdöstek!
Egyébként pedig Darabokban nem volt (mondom hogy nincsen szétesve...), a Roncsokon sem láttam rajta a mélységet, a Hold nem szólt jól, legalábbis nekem nem tetszett a hangzása. Volt Kollázs, Úgy fáj, aminek viszont örültem!
Azt hiszem ennyi. Nem is tudom mit gondoljak ezeken kívül, más egyebet?

2 megjegyzés:

  1. de fura... akkor őrizzük meg Szegedet jól az emlékezetünkben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is fura. De ez az érzésem mésfél nap elteltével is. Mivel megvan már a gödöllői koncertjegy, kíváncsi leszek, de éppen örülni fogok a két hónap szünetnek. Remélem, hogy a Parkos koncert előtt tartanak szünetet, hogy töltődjenek.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...