2015. december 14.

Vicki Howie: Csendes éj


Hetek óta karácsonyi hangolódás zajlik a lelkemben, ami szorosan összefügg a filmekkel és néhány könyvvel. Mostanában nagyon keveset olvasok, inkább kötögetek és zenét hallgatok a filmeken kívül, de a kevés olvasásba egyértelműen a karácsonyi mesekönyvek kerülnek bele. A kedvenceken kívül most egy új mesekönyvvel találkoztam, amelyről írok néhány gondolatot, hátha valamelyikőtök kedvet kap a gyermeke számára, hogy a karácsonyi angyalok vagy éppen a Jézuska ajándéka által kerüljön a karácsonyfa alá...

Vicki Howie írása ez a Csendes éj, amely egy osztrák falucska lakosairól és templomáról szól, no és a templomban élő egércsaládról, akik nagyon neveletlenek. A galiba ott kezdődik, hogy utálták az orgona hangját, és szerettek mindent összerágni. Összeraktátok?? Igen, sajnos a karácsonyi szentmise orgonakísérete a gyermekek énekéhez............ Nem, nem árulom el, hogy mi történt. Legyen elég annyi, hogy az egerek nem kerültek közelebb a szívemhez, de szerencsére  Joseph atya eszébe ötlött a megoldás, és a karácsony nem maradt muzsikaszó nélkül, s még az egerek is elszégyellték magukat.

A könyvet Kállai Nagy Krisztina bájos illusztrációi díszítik, s a karácsonyi várakozáshoz, vagy akár a december 24-i csendes éj összebújásához, esti meséjéhez kitűnő mesekönyv a kisebbeknek!

Harmat Kiadó, 2009

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...