2015. december 22.

Max Lucado - Tama Fortner: Kegyelem itt és most


Több első gondolat  is eszembe jutott, de egyik sem az igazi.
- Erről a könyvről nem lehet tartalmat írni.
- Ezt a könyvet még gyorsan ajánlom, karácsonyra, az új évre, a szülőknek, a növekedő gyermekeiknek, közös vagy egyéni olvasásra.

Ha arra gondolok, hogy lányomnak és nekem van egy "kedvenc" lelkészünk, akkor mindig az jut eszembe, hogy érthető. Szeretjük a mondatait, a történeteit, hogy ezek által hozza hozzánk közelebb Isten igéit.
Aztán az is eszembe jutott, hogy vajon hány, önmagát hívőnek valló ember nem is olvassa a Bibliát? Vajon hányan értik? Vagy félreértik. Lehetséges, hogy én is olykor-olykor. A gyerekek kis korukban elkezdik megtanulni az imákat, nézegetik a gyermekbibliát, ismerkednek a történetekkel, konfirmálnak, e közben, ennek folyamatában hitük mélyebbé válik (válhat), hitükről számot adnak, megtanulják a vallásukhoz tartozó fontos hitvallásukat... Közben ismerkednek a Bibliával. S utána? Vajon hány gyermek, kamasz veszi kezébe önmagától? Hány gyermek, kamasz érzi Isten szeretetét, segítségét, hány gyermek ismeri meg és értelmezi jól a szöveget?

A Kegyelem is és most, számomra egy hiánypótló könyv. 365 bibliai üzenet gyerekeknek hétköznapi témákról. Ahogy Max Lucado írja az elején:
"A szülők gondot viselnek gyermekeikre. Szeretik és óvják őket. Megtanítják nekik, mi a jó, és mi a rossz. Otthon biztosítanak a számukra, etetik, ruházzák őket. Ez a dolguk. 
Ezt teszi Isten is. Megad mindent, amire szükségünk van: reményt, megbocsátást és örömöt. ha szomorúak vagyunk, megvigasztal. És ami a legfontosabb: megkegyelmez nekünk. (.....) Biztos lehetsz benne, hogy a mennyei Atyád pontosan azt fogja adni, amire szükséged van. És ki tudja? Lehet, hogy éppen ezt a kis könyvecskét fogja erre felhasználni."

A könyv az év minden napjára utat mutat. Igével kezdi, érthető, köznapi nyelven megfogalmazott magyarázattal folytatja, majd segít, hogy a kegyelemben növekedni tudjunk. Én pedig ajánlom a saját gyermekeimnek.

Ajánlom.

Harmat-Kia
2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...