2015. április 7.

Vajon szeretném őket? Vajon melyiket szeretném?

Nos, én ezeket próbálom majd megszerezni valahonnan: könyvbe, könyvtárból, e-ben, akárhogy. Bár nem is olvasok mostanában túl sokat, a közelgő Könyvfesztivál engem is csábítgat és nézelődésre késztet. S akkor még nem is említem a szakmai könyveket, amikre szintén szemet vetettem.

Jöttek, jönnek.... már magam sem tudom.

Paula Hawkins: A lány a vonaton

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.

A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton.

Per Petterson: Megtagadom

Megtagadom, hogy alkut kössek. Megtagadom, hogy megbocsássak. 
Megtagadom, hogy felejtsek.
Egy kora reggelen Oslo külvárosában két férfi véletlen találkozásának vagyunk tanúi. Tommy és Jim harmincöt éve nem látták egymást, de valaha a legjobb barátok voltak. Együtt nőttek fel egy apró kelet-norvégiai faluban Jimet mélyen vallásos édesanyja nevelte, Tommy pedig testvéreivel együtt magara maradt szadista apjával, miután anyja megszökött a családtól. Egy napon elege lesz a folyamatos bántalmazásból, és egy baseballütővel eltöri apja lábát. Az apa ezután eltűnik, ő és testvérei pedig pár felhőtlen hét után nevelőszülőkhöz kerülnek.Tommy mára meggazdagodott, vadonatúj Mercedesszel jár, míg Jim szociális segélyen tengődik. 

Karen Joy Fowler: Majd' kibújunk a bőrünkből

Ismerkedjünk meg a Cooke családdal, akik, úgy tűnik, minden szempontból teljesen hétköznapi életet éltek: apa, anya és a gyerekek, Lowell, Fern, no meg Rosemary, a történet mesélője.
Rosemarynek gyerekként be nem állt a szája de aztán történt valami, amitől fiatal nőként már csendbe burkolózott. Valami szörnyűség, amit mélyen eltemetett agya legrejtettebb zugába, de ez nem mentette meg attól, hogy élete teljes fordulatot vegyen, családja pedig atomjaira hulljon.
Jelenleg bátyja szó szerint szökevény, akit köröz az FBI, anyja csak árnyéka egykori önmagának, egykor okos és tekintélyt parancsoló apja pedig zárkózott, szomorú ember lett.
És Fern, akit Rosemary annyira szeretett, és aki társa volt minden gyerekkori csínytevésben? Neki olyan sors jutott, amire a család legvadabb álmaiban sem gondolt volna soha...

Julie Lawson Timmer: Öt nap

Már négy év óta pipálgatja a halála előtti teendőinek hosszú listáján a tételeket, és most, mindössze öt nappal előtte még mindig eszébe jutnak dolgok, amiket meg kellett volna tennie.Mara Nichols sikeres ügyvéd, szerető feleség és egy örökbe fogadott kislány boldog édesanyja. Élete maga a megtestesült amerikai álom, egészen addig, amíg rejtélyes rosszulléteivel orvoshoz nem fordul. A diagnózis hihetetlen.
Scott Coffman középiskolai tanár. Úgy érzi, végre minden kívánsága teljesült. Felesége sokévnyi hiábavaló próbálkozás után gyermeket vár. És egy éven át nevelhetik Curtist, a nagyszájú nyolcéves kisfiút, akinek az anyja börtönbe került. Igazi család ők hárman, nemsokára négyen.
Scottnak és Marának is öt napja maradt, hogy búcsút vegyen a szeretteitől. Hogyan lehet elviselni az elviselhetetlent? Hogyan lehet lemondani arról, ami a legfontosabb az életünkben? És mennyi áldozatot tudunk hozni a szeretteinkért?
Julie Lawson Timmer bölcs, vidám, szívfacsaró, elgondolkodtató regényt írt a szeretet és az emberek erejéről.3 megjegyzés:

 1. A Megtagadom-on kívül én is kinéztem magamnak a többit:-)

  A Lány a vonaton annyira jónak tűnik, hogy azt előrendeltem, remélem nem lesz csalódás.

  Amit még nagyon várok az az új Sue Monk Kidd könyv ( A méhek titkos élete szerzője) az új könyve a Szárnyak nélkül szabadon.
  A másik favorit pedig a Szoba szerzőjének új könyve -Érzékek tánca- érdekes , hogy Donoghue könyvei közül épp a Szobát nem olvastam, viszont a Cafka, és a Hétpecsétes titok nagyon jók tőle.
  Ezek elvileg még ebben a hónapban megjelennek.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor a Lányt a vonatról majd kölcsönkérem, ha jó. :)
   Csak mert egy nap alatt úgy alakult, hogy semmit nem veszek meg ezek közül, s másokat sem- egyelőre. Néhány fontosabb szakkönyvet kellett és kellene még vennem.
   Egyébként én pedig csak a Szobát olvastam és nem is járt még a közelemben sem a többi Donoghue. :) Vannak pótolnivalóim.

   Törlés
 2. Lány a vonaton-megbeszéltük:-)))

  Donoghue- Nekem a Szobát kell majd pótolnom:-)

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...