2014. április 25.

Simone Elkeles: Back to Paradise (Leaving Paradise #2)

Elolvastam. Ezt is németül. S bár voltak szavak kifejezések, amelyeket nem értettem, ez nem számított, mert fiatalos, érthető egyébként. Sőt!- még szleng kifejezéseket is megismertem. Remélem egyszer eljutok addig, hogy angolul is elolvassam... vagy más hasonlót.

A lényeg! Caleb miután lelépett szülővárosából Paradise-ból, 8 hónap távollét és egy eset után ismét Damon, az egykori
 felügyelője kezei között találja magát, akitől ultimátumot kap: börtön vagy részvétel egy Re-Start-Programon más nehezen visszailleszkedő fiatallal együtt. Bár Caleb nem követett el semmit, azon kívül, hogy drogosok, dílerek között él, egyértelműen a 4 hetes programot választja, mert a börtönbe semmiképpen nem akar visszamenni.
A buszra felszállván Maggie-vel találkozik....

S ez a rövidke második rész róluk, a programról, a kapcsolatukról, néhány másik fiatalról, s egyértelműen: a visszatérésről szól.

Nem mesélek el semmit, mert már az első részben is voltak meglepő fordulatok, információk, amelyek a folytatásban is sokat számítanak.

Inkább azon gondolkodtam el, hogy ez a könyv tényleg jobban tetszett a Fuentes-könyvektől, s bár lehet, hogy egyszerűbb, mégis a benne lévő események, a két fiatal között történt dolgok, a baleset nem annyira teszi egyszerűvé a történetet. Ezt szívesebben adnám a lányom kezébe, így reménykedem, hogy megjelenik egyszer magyarul, vagy pedig belehúz a nyelvtanulásba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...