2014. április 19.

Simone Ekeles: Leaving Paradise (Leaving Paradise #1)

Na kérem, arra volt jó ennek a rövidke könyvnek az elolvasása, hogy gyakoroltam egy kicsit a németet, merthogy úgy olvastam, és mert el is kezdhetem a második részt, mert érdekel, hogy mi lesz Caleb-bel.

Ahogy már megszokhattuk, mi, Simone ifjúsági könyveit olvasók, ismerők, van egy fiú és egy lány, akik nézőpontjából olvashatjuk felváltva a fejezeteket. Ami viszont más, az az, hogy nem fekete-fehér különbségek vannak, azaz itt nincsen meg a jó tanuló csodaszép lány, és a fenegyerek, mint a Fuentes testvérek esetében

Ebben a történetben egy teljesen más eset áll fenn:

Caleb egy börtönből (javítóból a kora miatt?-nem ismerem az amerikai igazságszolgáltatást) éppen szabadult srác, aki egy autóbaleset miatt volt bent cca.egy évet. Szabadulása feltételes, közmunkára van ítélve, mellette egy személy, aki őt ellenőrzi. Az autóbalesetben nem halt meg senki, csak Maggie (a másik nézőpont, a Lány!) lába súlyosan megsérült, és ez miatt sokáig volt kórházban.

Maggie és Caleb: elkövető és a sérült. Szomszédok. Maggie a fiú ikertestvérének a legjobb barátnője volt. Volt, mert a baleset, a börtön mindent megváltoztatott. A családok barátságát, a szülők hozzáállását, a barátok viselkedését. Az elkövetőt és az áldozatot is.

A könyv a szabadulástól, az iskolai évkezdettől játszódik, hogy kerülnek egymás mellé a fiatalok, s a titkokon kívül az is kiderül, hogy miért is kell elkezdenem a második részt!

Verdammt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...