2014. január 16.

Simone Elkeles: Chain Reaction - Láncreakció

2014-es lista #2

Nuca és Horváth Kati után egy hirtelen döntéssel egy skandináv kriminél találtam magam. De nem sokáig. Kb. 10 perc olvasás után, amikor a díler-t folyamatosan hasba rúgta egy valaki, hogy kihánytassa belőle a lenyelt amfetamin tablettákat, nos, akkor ezt az én gyomrom nem bírta a hétfő reggeli buszon, így egyelőre befejezettnek tekintettem, és máris mást kezdtem olvasni a listáról.

Tutira mentem, ráadásul kölcsön könyv is volt, plusz ráadásként a tulajdonossal váratlanul lett egy mai találkozóm, így belehúztam és elolvastam a legkisebb Fuentes fiú történetét, Ami nem is lehet más, mint..... Alexé és Carlosé, akik rosszfiúkból lettek jók, és mexikóiként szerelembe estek egy amerikai, legalábbis majdnem amerikai, más neveltetésű chica, mamacita stb. -val/-vel és -ba/-be.

Luis is, csakúgy mint testvérei a tűz, azaz a  Latin Vér ("szabadság-egyenlőség-testvériség" vagy éppen az "Egy mindenkiért-mindenki egyért" -elvet próbálják követni, ami egyébként egy nagy kamu!) közelébe kerül, ahová elvileg nem szabadna belépnie, meg nem szabadna drogot árulnia meg semmi ilyet, mert veszélyeztetné a jövőbeni terveit, és szeretett családját. De, ahogy megszokhattuk, van itt hideg s meleg, bűnözés majd győzelem, szerelem és szakítás, bonyodalmak, titkok napvilágra kerülése, nagy meglepődések, s miegymás.

Azt adta a könyv, amit megszoktam az első és a második részben, mégis valahogy ez tetszett legkevésbé. Nem tudom, hogy miért, így éreztem. 

Ahogy olvastam az amerikana (vagy majdnem az) lány és a mexikana srác szerelmének alakulását és a mögöttük lévő eseményeket, rájöttem, hogy igen élvezem én ezeket a tingli-tangli YA-kat, vagy mi is ez?, de pl. a hasonló magyar ifjúsági jobban elvarázsol. Lehet, hogy találkoznom kellene egy ilyen Mexikóival?

..és valaki leírhatná, hogy kell ejteni a Fuentes nevet? Thx.

P.S. (nem sokkal később): Megnéztem a video book trailereket, és na, szóval, hát... közben belegondoltam, visszagondoltam, hogy az első vagy a második rész tetszett jobban, de nem tudtam dönteni, mert valahogy ami egyikben jobban bejött, az a másikban nem és fordítva, de talán a második rész nyert 51%-kal kettejük versenyében. A kitalált és a trailerben megszemélyesített szereplőket nézve, akkor -bár rövid haj párti vagyok, mégis Alex egy kicsivel jobban, viszont nem könnyű, mert Alex karakterét jobban szerettem kicsivel, de Carlos jobban a szívembe férkőzött. Hahh, nehéz --------lenne ez, ha fiatal csitri lennék és a valóságom lenne. Így csak eszmét-futtattam. :D (Még jó, hogy Luis nem tetszik. :D)


3 megjegyzés:

 1. nem olvasnád el az angyalcsókot is? amióta kamuolvastam érdekel, hogy miről szól:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. :D azt sem tudom, mi ez a könyv? vagy csak kamukönyv? :) de akár ilyen, akár olyan.... van itthon még néhány ilyen tinglitanglisemmiség, köszi nem. :P

   Törlés
  2. ja összekevertem. erre gondoltam: http://hangyassyaranka.blogspot.hu/2013/02/simone-elkeles-perfect-chemistry.html
   (de van az angyalcsókról is;)

   Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...