2013. szeptember 1.

Cecelia Ahern: Utóirat: Szeretlek!


Ha azt mondom P.S. I love you, akkor több nőnemű társam az életben a fejéhez csap, hogy "Ó, de kedvelem azt a filmet!".
Igen-igen, egy nekem is tetsző film. Szerintem beletartozom abba a nagy átlagba a nők között, akik kedvelik a romantikus filmeket, amiben van öröm boldogság, még, akkor is, ha a szomorúság is könnyeket csal a szemeinkből.

Ez a film Cecelia Ahern nagy sikert elért könyvéből készült, ebből az Utóirat: Szeretlek címűből.

A film folyamatosan ott pörgött a szemem előtt, többször láttam, egész sok jelenet belém ivódott, így az olvasás közben tudtam, hogy ez nem így, hanem úgy volt. Amitől nem tudtam elszakadni, az Gerald Butler, mint Gerry a férj.

Ennyi bevezető után mit is lehet írni egy Cecelia Ahern könyvről, ami nem rugaszkodik el a valóságtól, ebben sem jelennek meg a természetfeletti barátok, aminek én kimondottan örültem most is. :)
Az egyik legjobb története!

Holly és Gerry, kb. 14 éves koruktól jártak együtt, és ma már sokszor meglepő módon Holly 23 éves korában házasodtak össze. 6 teljes évet töltöttek együtt házasságban, mert Gerry, Holly 30 éves szülinapja előtt valamennyivel egy hosszabb betegség után elhunyt. Igen, ez szomorú, sőt nagyon az: fiatalok, boldogok voltak.
Ami a könyvet sokunk kedvencévé varázsolta, az egy olyan cselekedet a férj részéről, amit sok valós férfi képtelen lenne kivitelezni. És ez biztos tetszene nekünk. Legalábbis nekem igen.

Gerry 10 hónapra előre megírta a maga kis leveleit a szeretett felesége számára, hogy segítsen neki a gyászban, a továbblépésben. Holly, megkésve áprilisban bont ki azonnal két levelet, majd utána minden hónap elsején, már éjfélkor izgatottan olvassa a sorokat.

Miközben telnek a hónapok, és múlnak a hetek, Hollynak sikerül egyre inkább kikerülnie a szürkeségből, a családja és a barátai segítségével: bulizik, munkát keres, énekel, nyaral és tanúskodik, s talán az élet újra rátalál, hiszen az élete forgott tovább.

Nem szeretném elmondani, milyen ötletei voltak Gerrynek, de a kicsit szomorúan könnyed regény 10 hónapja alatt megismerjük Hollyt, képet kapunk a az elmúlt éveikről is.

A borítékok néhány soros  apróságokat rejtettek, éppen ezzel segítettek a feleségnek: nem az ömlengés és a sajnálkozás sorait tartalmazták, hanem apró utalásokat, amik a romantika, az öröm könnyeit csöpögtették a nevetés vagy éppen a szomorúság miatt.

De a végük (majdnem)  mindenek azonos volt: "Utóirat: Szeretlek."

5*!

Athenaeum Kiadó

2013


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...