2013. május 27.

Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: a Tűz (Engelsfors-trilógia 2. rész)

a Tűz...... szép a tűz, amikor sütögetünk, amikor meleget ad egy gyertya fénye, amikor a színét nézem merengően elgondolkozva........ de félek a tűztől....

Tűzbe jöttem ettől a résztől is, és szeretném máris a harmadikat! Nem azért, mert akkora izgalmakkal lett vége, hogy lekaparom a falat, vagy beleőrülök (a szó szoros értelmében), hanem éppen az miatt, hogy mi jöhet még?-mi fog még ezután történni, mi fogja Engelsforsba elhozni a békét, hogyan fogják megtalálni az utat a boszorkányság és a normális élet áthidalására, mi lesz a lányokkal, mi lesz Gé-vel (majd megtudjátok, hogy miért éppen őrá gondolok!)?

A Kör után, amelyben megismertem az előzményeket, bemutatkoztak nekem a lányok, kiderítették, hogy hiába utálják egymást, mégis együttműködésre születtek, a könyv, amelyet pillanatok alatt elolvastam hónapokkal ezelőtt, amelyben elvarázsolódtam, most következett a Tűz, amely rész elolvasása előtt nem is tudtam, hogy mire számítsak.

Az első rész a fiatalok halálával, az igazságok háttérbe szorulásával, a lelki- és egyéb problémás lányok előtérbe kerülésével indított, s tovább folytatódott az együttműködésük. Mert nem is tehettek mást.

Most: Ida még mindig kívülálló szeretne lenni, még mindig utálja az egész mágikus tevékenységet; Anna-Karin még mindig tele van problémával, még mindig inkább elbújik a haja mögé a tréningnadrágjaiban; Minoo, akinek a szülei különköltöznek egymástól;  Linnéa, akinek magányos élete veszélybe kerül, akinek egy "állami otthoni élet" kerül kilátásba; s Vanessa, a csábos Vanessa, aki nem tud szabadulni Wille iránti szerelmétől, vagy éppen Nicke utálatától.

De Engelfors, a nemrégen még unalmas svéd kisváros, ahol alig történt valami hajdanán, hirtelen felpezsdülni látszik. A lányoknak pedig itt és a démoni-boszorkányos világban is helyt kell állniuk, hogy elhárítsák a közeledő véget, az apokalipszist. ((Ezzel nem árulok el nagy titkot, hiszen, aki szerette az elsőt, és kíváncsi a második kötetre, az tudja, hogy jön még a harmadik is!))

De mit számítanak ezek a maguknak való dolgok, ha az egyik, lány bajba kerül, s csak együtt, mint Kiválasztottak tudnak esetleg segíteni? Segíteni itt és ott, a felmerülő problémáknál.

Az első kötet is nagyon tetszett a bemutatkozásokkal, s ahogy visszaolvastam a posztot, ezt is emeltem ki: a lányok személyiségét, a körülöttük lévő kisváros kietlenségét. Ebben a Tűz című kötetben ezek részben eltűntek, s már a harc, az összetartozás, a segítség került előtérbe. Az első rész simogatott, megismertetett, ez pedig az adrenalin-szintemet növelte az övékével együtt. Csupa izgalom az egész, ha arra gondolok, hogy pörögnek az események, ahol a temetőben sírt kell kiásniuk, ahol ektoplazma körök segítségét kell  használniuk, ahol részt kell venniük a Tanács előtt egy bírósági tárgyaláson, amelynek célpontja az egyik Kiválasztott lány. Már itt a körmömet rágtam, hogy mi fog ebből kisülni, hiszen tudom és tapasztaltam, hogy a Halál vagy éppen nevezhetjük Kaszásnak ebben a történetben is a szereplők feje felett kering folyamatosan, s az izgalmam nem csak itt tudott kiteljesedni, hanem a való engelsforsi életben is, ahol egy pozitív irány kezd kialakulni Pozitív Engelsfors néven. De ugye nem mind arany ami fénylik!- A pozitivizmus, a "nézzünk az életünkre jól, optimistán és hatékonyan", és minden rendbe fog jönni, nem mindig így működik. S ha kiderül, hogy a szálak összefutni látszanak??-- akkor van a gond.

Izgalmak, nagy futások, gyilkosságok és ennek kísérletei mind azok a momentumok, amelyek miatt drukkolni kezdünk a pozitív végkifejletben, hogy sikerüljön nekik. S hogy sikerült-e, hogy melyik lányban mit szeretek, van-e kedvencem, mi történik velük, s, hogy a szerzőpáros milyen események közé, és megoldandó problémák  közé helyezte őket, azt úgysem fogom elmondani, legyen elég annyi, hogy történik itt szellemidézés, megjelenik a misztikus hetes szám, sőt még a démonok is megjelennek.

Boszorkányos, negatív, problémákkal teli, de izgalmas és pörgős. Annyira pörgős és gyorsan olvasható, hogy egyszerűen majd' beleőrültem, hogy tanulnom kell. Aztán egyszer csak úgy döntöttem, hogy inkább olvasok, mert a gondolataim nem a tételek felé kalandoztak, hanem a könyv eseményei felé.

Alig várom a harmadik részt!!

A kiadónak köszönöm az előolvasás lehetőségét, alig várom a könyvet a polcomra!
A könyv június 4-én fog megjelenni.

Geopen Kiadó
2013

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...