2013. február 20.

Emmy von Rhoden: A makrancos fruska


Ezt a könyvet csakis kizárólag Fruzsi kihívása miatt olvastam el, de, hogy mennyire cuki…! :) Ezt a szót mostanában minden csöpögős, édi sztorira és emberre mondom, szerintem megbocsáthatatlan. :)Igazából  lse egy ilyen c. kislány, sőt kamasz, mert 15 éves, de tudjuk, hogy a régebbi időszakban másképpen értek a leánykák! Ezt a 15 éves tinit bentlakásos iskolába küldte édesapja és második felesége, mert a vadóc kiscsaj jobban érezte magát koszosan az állatokkal, mint a tankönyvekkel (mennyire igaza van!), és ez nem volt úgy rendjén! Hogy is gondolhatta, hogy egy kutyát is vihet az internátusba! De megemelem a kalapomat, hogy megpróbálta! :)

Így Ilse a nyár közepén az iskolában volt, a könyv az elkövetkező egy évének története az almaszedéssel, a békasztorival, és a táncos estékkel egybekötve. Megismerkedtem Nellie-vel, a bájos angol lánnyal, és egy tragédiával  amely a mosolyai mellett visszahozta Ilse szívébe a szomorúságot is. 

A történet kicsit sablonos, nem sok izgalommal, de egyébként tényleg cuki! Mígnem a makrancos fruskából megkomolyodott hölgy lett!

Olyan volt olvasnom -legalábbis kicsit-, mint a Nyakigláb apót, és régebben Anne történetét. Pont erre vágytam a komoly olvasmányaim közepette!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...