2012. március 15.

Boldizsár Ildikó: Királyfi születik

Mindenkinek lehetnek olyan élményei, amikor összekapcsolódtak az olvasmányai. Hogy egyiket befejezi, majd a következőt képes összekapcsolni az előtte lévővel tartalmában, folytatásában vagy akárhogy.
Én is sokszor kerülök ebbe, az Utam vezérelve van. :) (összefüggés: honnan jöttünk, mielőtt megszülettünk?- A szivárványgyermek című könyvhöz kapcsolódva)

Bár Királyfi nem vagyok, mégis nap, mint nap várom, hogy Gondolkodó és Emlékező egyszerre üljenek a vállaimra, vagy ne csak üljenek, hanem segítsenek nekem.
Boldizsár Ildikó Királyfi-s könyvének szövegében híre-hamva sincs  a királylányos kecsességnek, a szépségnek: a királyfikat férfias, ill. a fiúkhoz kapcsolódó tulajdonságokkal vértezi fel.
Mint az én Királylányom esetében, itt sem tudok elvonatkoztatni a saját gyermekemtől:
a Hajnalmadár bátorságát részben megkapta a mi fiúnk is, s a Vadludaktól az összetartozás titkát kapta; remélem, hogy ezt is jól tudja majd felhasználni az életében, s nem szúr hátba senkit. Mondjuk nem az a típus, nem is tudom elképzelni.....
A Vándorsólyom a helyes útirány, a helyes cél megtalálásában segít, remélem a legjobbakat a jövőre tekintve. A Sarlósfecskék szárnyalásának képességét, a szabadság örömét még kutatjuk, a csírák kezdenek kibontakozni, a Fekete Harkály kitartását és türelmét erősen rejtve találtam meg-itt van még egy nagy feladatunk. Peti nem is ásott még olyan mélyre magában. Tény, hogy van benne elhivatottság, el is kezdi a feladatokat, de valahogy híján van a tökéletes vagy megfelelő szintű jó befejezésnek.
A Vörösbegy adta át neki a legfontosabb dolgot: a nagylelkűséget, az adakozást, s remélem, hogy megkapta a Hattyúktól a hűség nagymértékű ajándékát is.

A madarak szállnak, nekem fontosak az égi szárnyasok. Remélem, hogy a két fekete holló végig kíséri majd életén, hogy segítsenek neki a gondolkozásban, a tanulásban, s majd egyszer az emlékezésben is.

Remélem észreveszi a két láthatatlan madarat amint a vállaira száll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...