2012. március 19.

Ben Sherwood: Merülj alá az álmokért!

Te jó ég!
Hogy ez micsoda könyv volt!

SPOILER, de csak egy ici-pici, az is csak talán..

Emlékeztetőül magamnak:
Gyönyörű borító!
Világítótorony, egy kedvesnek tűnő férfi, víz, hajó, vízparti település, egy beagle: minden klassznak tűnik, aztán hirtelen egyre s másra megszűnik a jó, s jön a rossz. 
Előrevetítve minden, sejtem a történéseket, unom, mert én nem így csinálnám. Aztán majdnem elhiszem, itt jött egy jó kis klassz valami, de aztán rájövök, hogy jól birizgált odabent valami...
Találok benne logikai bakit, de ez már nem is érdekel, mert egyébként egy könnyen olvasható, számomra magvas gondolatokat nem tartalmazó könyvecske, amiben majd összezuhantam az ágyjelenetnél :S
Akkor majdnem sípcsonton rúgtam magam, mit Oscar Schell...
De végül a Charlie is felnőtt, vagy mi... A szél is fújkált, a hullámok is fröcsköltek, a testvérszeretet is megmaradt, meg Joe, az ateista is szerette továbbra is a whisky-t, no meg Tink is jógázhatott tovább....

Szóval na, hát hmm..  én kínlódtam kicsit.
 
Miért nem tetszhet a könyv?
A. Földhöz ragadt vagyok- egyszerűen nem hiszem el.
B. Nem szeretném, ha ilyenben lenne részem, mert különben jujjj.
C. Inkább Edward és Bella szerelme. :)

Kedves nem szeret olvasni, de ma amikor elmeséltem neki röviden a telefonban (vagyis úgy, ahogy én tudom elmesélni és összefoglalni=többszörösen összetett mondatokban), akkor jókat kacarászott röhögött hangosan a fülembe.
Nekem ez a történet sok volt.., sok és egyszerre kevés. A csillogás, meg a megszűnés, meg a mezsgyék, meg, hogy mi döntünk, meg, hogy merüljek alá az álmokért..., nem hittem el egy mondatát sem.

No, mondom, hogy a hitemmel van baj-biztosan…. én ebben nem hiszek, ellenben meseként sem tudtam elfogadni.
Mondjuk amikor megláttam rajta Nicolas Sparks ajánlóját akkor lelohadt a szemem csillogása, amit más neves jó nevek élesztettek és csiszoltak fel.
Most akkor mi van???

update: azt elfelejtettem: tisztára tiffany-romana hangulatom volt. De gondolom velem van a baj.. ma a könyvtárban a sikerpolcon láttam… vajon csak a Zac Efronos film miatt?


ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚgy megsimogattam volna a Beagle-t, aki egyébként Oscar. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...