2011. december 18.

Bob Hartman: Mesélő Biblia

Mindig érdeklődéssel forgatom az elém kerülő gyermekeknek szánt Bibliákat. Nézem, vizslatom az illusztrációkat, a szövegek tartalmát, a megfogalmazást, hogy melyek azok a történetek amelyeket beválogatnak a kötetekbe.
Itthon már volt két gyermekeknek/fiataloknak szóló biblia, amiből az egyiket a Képes Bibliát vettem a kezembe, ha a gyerekeknek mutatni szerettem volna valamit, vagy, ha a hittan keretében lévő történethez kapcsolódott.

Most, amikor a kezembe került a Mesélő Biblia, az első dolgok között volt, hogy összehasonlítsam a kettő tartalmát. Nem meglepő módon, az Ószövetségi részek lefedik egymást, természetes módon a Mesélő Biblia gyermekközpontúbb és rövidebb megfogalmazású kis történetekkel mutatja be a sokak számára ismert, "fontosabb" történeteket: a Teremtést, Káin és Ábel történetét; megismerteti a gyerekekkel Noé, Mózes, Sámuel, Salamon történetét is. Olvashatunk Jónásról, aki a cethal gyomrába került, és arról is, miért is volt Dániel az oroszlánok vermében.

Az Újszövetségi részben felsorolt történeteknél megtalálható a mindenki számára ismert karácsonyi történet, azaz Jézus születésének története. Majd innen elindulva megismertethetjük és elolvashatjuk a gyerekekkel a Jézus csodatételeit és a példázatokat, ami nekem mindig lényeges. Ez nagyon tetszik ebben a kötetben, hogy külön címben szerepelnek ezek, nem csak egyszerűen "Példázatok"címen. Jézus rövid, de annál gazdagabb életének vége a Húsvéti eseményekkel és Pál Apostol bemutatásával ér véget.
A Karácsonyi Mesélő könyvnél leírtakkal megegyezően az illusztráció illik a könyv tartalmához, illetve ez is tartalmaz Ötlettár-t a csoportos történetmeséléshez.

Ajánlom a könyvet az óvodás és a kisiskolás korosztálynak és szüleiknek!

Köszönöm a Harmat Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...