2011. november 20.

Barbara Robinson: A legeslegszebb betlehemes


Van egy kedvenc blogom, nem könyves...ott hallottam először erről a kis könyvecskéről, és mivel -olykor- tökéletesen képes vagyok eggyé válni a blogban leírtakkal, így egyből vágyni kezdtem rá, hogy elolvashassam.
Nem is tudtam, hogy mekkora, hogy képes vagy inkább betűs, hogy miről szól- egyszerűen csak szerettem volna a kezembe venni, megnézni. A borítóján egy tündéri Angyal látható, a borító színe a mély bordóságával már a karácsonyt idézi...
S, hogy miről is szól... Hát a várakozásról, a karácsonyról, a betlehemi jászolról.. hogy lettek a kisváros legrosszabb-leggonoszabb testvérei a szokásos karácsonyi Betlehemes játék főszereplői, hogyan változtatták meg a műsort, és talán hogyan változik szép lassan az életük..

A 6 testvér, akiket édesanyja nevel, mondjuk úgy akik az édesanyjukkal élnek, amikor ő éppen otthon van, nem egy egyszerű élethelyzetben éldegélnek. Tudjuk mindannyian, hogy ők a túlélésre hajtanak, az életük túlélésére törekszenek. Követendő minta híján egymást támogatják, így lesznek belőlük, azok az igazi vásott kölykök, akikkel senki nem szeretne foglalkozni, akiket senki nem szeret tanítani..
A kislányoknak és kisfiúknak nincsenek barátaik, honnan is lennének, amikor csak lopnak, bántanak mindenkit, ami és aki az útjukba kerül.
Nem tervezem elmesélni a rövidke történetet, olvassátok el, érdemes. Kiderül, hogy hogyan keveredtek a vasárnapi iskolások közé, hogyan kerültek a karácsonyi műsor közelébe, és azt is megtudjátok, végül, sikerült-e előadni azt?

(Amíg olvastam, akaratlanul eszembe jutott egy gyermekkoromban látott kanadai film, aminek a címe 9B volt. Amiben egy új tanár az iskola legrosszabb, legdeviánsabb magatartású gyerekekből álló osztályát szerette volna megszelídíteni. Ő ezt akkor, abban a filmben az "Irgalmas szamaritánus" történetével próbálta.. Sajnos a filmet nem lehet megszerezni...)

1 megjegyzés:

  1. Szia.
    Ne tudd meg, hogy én ezt a filmet már mióta hajtom. Kamaszkorom kedvence volt a 9b, és sehol de sehol nincs meg. :(

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...