2011. július 24.

James Herriot: Kutyák a rendelőmben


@Csenga Herriot- őrülete (:D) miatt olvastam el ezt a könyvet és bevallom, hogy jól tettem. Én, aki egy nagy kutyapárti, akinek mindig az kell, hogy a lakásban sertepertéljen egy kutya, annak öröm-és fájdalom elegyével kellett elolvasnom ezeket a történeteket.

James Herriot, állatorvos, magát teljesen őszintén bemutatva jegyezte le le emlékezéseit 1-1 ebbel kapcsolatban, azaz kíméletlenül leírta egy-egy gyógyítással, kezeléssel kapcsolatos tehetetlenségeit is.
A kutyák fantasztikusak, szeretjük őket, s ők viszont szeretnek minket.
Ezt a könyvet elutazáskor olvastam és fájdalom volt látnom, hogy ott, ahol olvastam, mennyi kedves Négylábú fekszik láncra verve szomorkás vagy éppen vad szemekkel.

Herriot sztárjai kedvesek, tündérek. Tudtam rajtuk mosolyogni és tudtam sírni is a gyógyíthatatlanságuk miatti fájdalmamban.
Ismét eszembe jutott soha nem feledett vizslám, aki egy autó alá került; ennek kapcsán pedig összetalálkoztam egy másik vizslával, akit hazahozhattam volna, a gazdi is látta folyamatos simogatásom és boldogságomra pillantva, hogy nálam jobb helye lenne. [De nem kaptam beleegyezést :'( ]

Herriot könyvére visszatérve: olvassa mindenki, aki közel érzi magát a kutyákhoz!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...