2010. november 23.

Raana Raas: Csodaidők I. - Az ogfák vöröse


Hol is kezdjem?

Egy kis molyolós bevezetés:
Hát tudjátok: ezt nem gondoltam volna! Mit nekem sci-fi, családok, dinasztiák!
Őrület a köbön=Csodaidők a moly.hu-n.
Aztán molytali reményében csatlakozás egy könyvtárban a Csodaidők fan-ekkel vagy -okkal→ megveszem a könyvet. Sok depresszív könyv után leveszem a polcról az első részt, ha már megvettem. Ízlelgetem, kóstolgatom: érzem a pikantériát, érzem a fűszereket, de még pikáns, így simán le tudom tenni. Mivel finom, így újra- és tovább ízlelgetem, végül megszeretem a RAAS-okat, csak falom a sorokat, izgulok, hogy mi lesz, aztán már csak azon izgulok, kibírom-e, hogy tartsak egy kis szünetet a második kötet előtt.
Mindenképpen új élményt kaptam, nagyon tetszik az ötlet, a család, az életük.
….. és tényleg: ha valaki ugyanúgy idegenkedik, mint én tettem, próbálja ki, ízlelgesse, mert néha az új is lehet finom!


Csodaidők..... mi a csuda az a csodaidők? Mi lehet az? -tettem fel a kérdést magamnak, amikor csak azt láttam, hogy a moly.hu-n már a "rajongói klub" gondolata kezd kialakulni @Eta és regénye miatt.
Én beleolvastam a fülszövegbe: "A Csodaidők világa különös, futurisztikus, gazdag fantáziával megalkotott világ. Sem rosszabb, sem jobb, mint a miénk, csak éppen más. Amikor azonban átlépsz ebbe a világba, ahol már több bolygón él az emberiség...."- szerintem itt a bolygók szónál elakadtam, és nem olvastam tovább.
...bolygók, Naprendszer...- kell ez nekem? Én aki ezekhez nem értek, a csillagképek közül csak a "göncölszekeret" ismerem fel, a Holdról annyit tudok, hogy miért tűnik telinek ill. kiflinek, a Star Wars-ból kedvencem nem a járművek, hanem "Csubbaka" volt, szóval úgy gondoltam, ez engem nem érdekelhet.Ráadásul 4 részes. Uppsz.

Aztán találkozni szerettem volna ismerősökkel, meg aztán ráértem, így elmentem egy író-olvasó találkozóra, ahol megismertem Görgey Etelkát, és rájöttem (milyen érdekes!), hogy ott, a könyvtárban én vagyok az egyetlen aki nem ismeri ezt a történetet, de tágra nyílt szemekkel és fülekkel figyelek, hallgatom a spoilereket Judyról, Giinről, aki GÍN és nem Dzsin, a Raasokról, és a fantasztikusan megalkotott szertartásokról, nagycsaládokról. Csillogó szemmel örülök, hogy megismertem Etát, akit azóta is különleges embernek tartok, és este megrendeltem a 4 könyvet, mert ez biztosan jó lesz nekem.

Ennyi volt a bevezető, és akkor mit is írjak még?
Mit vonjak le belőle, azon kívül, hogy egy jó, érdekes, elgondolkodtató történet? Talán ennyit:

"Mindig a család az első… De mire erre rájössz, addigra már nem lesz.."


Az én tág nagycsaládomban a legidősebb személy 70 éves, alig vagyunk páran, tulajdonképpen kiszakadtnak érzem magam bizonyos tekintetben. Vagy kiszakadt más rokonom.
Talán tudunk még változtatni, kellene.

4/5, csak azért mert be kellett melegednem az elején....

(Sok-sok kötelezettségem miatt a 2.rész valószínűleg várat magára, de izgatott kíváncsisággal várom!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...