2010. október 7.

Jack Ketchum: A szomszéd lány


Nem, nem és nem!
Nem tudok róla írni..

Egy nő, Ruth, aki egy idióta beteg
állat. (de a csúnya értelmezésben. Szigorúan!!)
A fiúk a kis állatok, a ragadozók


Minősíthetetlen brutalitás.
Nem írok semmit. Nem tudom azt megfogalmazni, miért is érdekelnek ezek a könyvek.
Ha van valaki annyira hülye, mint én, azaz elolvassa a gyermekbántalmazásról szóló irodalmakat, az úgyis elolvassa. (Irodalom? Kicsit erős megfogalmazás...)
Ha valaki annyira gyenge, mint én, akkor készüljön fel, hogy rosszul lesz, hogy hányingere lesz, hogy sírni fog, hogy abba akarja hagyni az olvasást, de egy könyvbe épített mágnes visszahúzza.

Az egy dolog, mi is történt valójában:az borzalom a köbön.
De David, a mesélő emlékszik vissza ezekre a hetekre sok-sok évvel később. Próbálja feldolgozni, próbál felelős lenni?, próbálja felmenti magát. 12 éves volt azon a nyáron.... Úgy olvastam, hogy a lelki szenvedést, az önmagának való magyarázatot, hazugságokat próbáltam megérteni, értelmezni.

Nem írok többet. Bemásolom a fülszöveget.
"Külvárosi környék. Árnyékos, fák szegélyezte utcák, gondosan ápolt pázsit, kényelmes kis otthonok. Kellemes, békés környezet ahhoz, hogy itt nőjön fel az ember. Ez persze nem igaz a tinédzser Megre és mozgássérült húgára, Susanra. Valahol egy zsákutcában, a Chandler család sötét, nedves pincéjében Meg és Susan saját nagynénjük áldozatává válnak, kiszolgáltatva a teljes őrületbe merülő távoli rokon kegyetlen rigolyáinak és dührohamainak. Olyan őrület ez, amely megfertőzi mindhárom fiát is - végül pedig az egész környéket. Egyetlen fiú, a tizenkét éves Dávid ütközik csak meg a történteken, tétován ingadozva a két lány és azok könyörtelen, vad kínzóinak tettei között. Ennek a fiúnak végül egy nagyon felnőtt döntést kell meghoznia... Igaz történet, amely valóságos eseményen alapul. Jack Ketchum nyugtalan, minden határt felülmúló horror-thrillerében az emberi lélek szakadékait mutatja be."

Osztályzat nélkül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...